Нам знадобиться:
- 300 г пекінської капусти
- 150 г помідорів черрі
- 70 г червоного болгарського перцю
- 50 г цибулі-порей
- 50 г сметани
- 30 зеленої цибулі
- лимон
- перець чилі, чорний перець, цукор, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Нарізаємо пекінську капусту тонкою соломкою. Додаємо сік з половини лимона і приправляємо.
Нарізаємо тонкими кільцями цибулю-порей, очищаємо від білої м’якоті і насіння червоний солодкий перець, нарізаємо його соломкою. Додаємо цибулю-порей і перець до капусти. Цибулю в салати завжди нарізайте дуже тонко, це поліпшить смак.
Помідори черрі розрізаємо навпіл, стручок перцю чилі нарізаємо тонкими кільцями. Перемішуємо всі інгредієнти, щоб вони просочилися лимонним соком, солити овочі поки не потрібно, так як сіль витягне вологу з овочів, і вони будуть виглядати некрасиво.
Робимо заправку для салату. Додаємо сік з половинки лимона, змішуємо його з сіллю, до тих пір, поки сіль повністю не розчиниться. Дуже дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо до лимонного соку. Окремо збиваємо жирну сметану до пишності.
Якщо салат відразу подаємо до столу, то змішуємо компоненти заправки з збитою сметаною і заправляємо салат перед подачею. Приправлений салат потрібно з’їсти відразу, він не зберігається.
Смачного 😉
0 коментарів до “Овочевий салат з лимонною заправкою”Додати →