Нам знадобиться:
- вода – 3 л
- морква – 1 шт. (велика)
- картопля – 5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- цибуля зелена – пучок
- сіль, перець – за смаком
- сосиски – 7-8 шт.
- зелень – за смаком
- яйце – 2 шт.
- сир – 100 г
- борошно
- масло вершкове. – 70 г
Спосіб приготування:
Воду поставити в каструльці на вогонь. Тим часом чистимо овочі. Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці. Картоплю почистити, нарізати соломкою. Сосиски нарізати кільцями.
Цибулю дрібно нарізати кубиком і спасерувати у вершковому маслі до світло-золотистого кольору, потім додати нарізану зелену цибульку. Просмажити ще хвилини 2 і вимкнути вогонь. Зажарка готова.
У киплячу воду викласти картоплю і моркву, зменшити вогонь на середній. Варити 10 хвилин.
Тим часом робимо галушки. Сир натерти на крупній тертці. Додати в нього яйця, перемішати. Після цього по одній ложці додаємо борошно, до стану тіста. (Приблизно 6-8 ложок).
Тісто розділити на 2 частини, з кожної скачати тонку ковбаску і ножем нарізати невеликі шматочки.
Через 10-15 хвилин в овочевий бульйон викладаємо сосиски і слідом галушки. Додаємо сіль і перець. Даємо поваритися хвилин 7.
Викладаємо зажарку і посічену зелень. Варимо ще 5 хвилин.
Вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Наш супчик готовий! Подавати з грінками.
Смачного 😉
Готувала супчик за даним рецептом. Вийшло дуже смачно. Рекомендую всім!