Нам знадобиться:
- 1 кг баранини з кістками
- 500 г баклажанів
- 500 г моркви
- 500 г картоплі
- 500 г солодкого болгарського перцю
- 500 г червоних помідорів
- 150 г цибулі
- 40 г кінзи
- 1 \ 2 лимона
- стрілки часнику, лавровий лист, спеції для шурпи, лавровий лист
Спосіб приготування:
Кладемо баранину в казан або каструлю, додаємо головку цибулі, на початок літа – стрілки часнику, взимку – кілька очищених зубчиків. Також кидаємо кілька лаврових листків, наливаємо 3 літри холодної води, ставимо каструлю на плиту. Коли вода закипить, знімаємо накип шумівкою, робимо маленький вогонь, закриваємо щільно і займаємося своїми справами приблизно 2 години. Якраз стільки знадобиться, щоб м’ясо приготувалося до стану, коли воно легко відділяється від кісток. За 15 хвилин до готовності солимо бульйон за смаком.
Бульйон проціджуємо, баранину дістаємо, відокремлюємо м’ясо від кісток.
Підготуємо овочі. Картоплю ріжемо навпіл або на чотири частини, дрібну картоплю залишаємо цілою.
Моркву нарізаємо брусочками. Ранню моркву можна класти в суп цілою і не чистити.
Цибулю ріжемо тонкими кільцями.
Червоний і жовтий болгарський перець обрізаємо, вирізаємо насіння, нарізаємо великими смужками.
Помідори і баклажани також ріжемо великими шматками. Невеликі томати можна покласти цілими.
Розміщуємо нарізані овочі у велику каструлю, кладемо м’ясо, очищене від кісток, заливаємо все процідженим бульйоном.
Варимо шурпу 40-45 хвилин на помірному вогні, в кінці кидаємо дрібно посічену кінзу, спеції для шурпи і ще раз додаємо сіль за смаком, якщо це необхідно. Готову шурпу з баранини знімаємо з плити, залишаємо в каструлі на півгодини, щоб настоявся.
До столу шурпу з баранини подаємо гарячою, вичавлюємо прямо в тарілку лимонний сік.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шурпа з баранини по-кавказьки”Додати →