Нам знадобиться:
- 1,5 л молочної сироватки
- 150 г ріпчастої цибулі
- 4 зубчики часнику
- 200 г моркви
- 300 г картоплі
- 50 г кукурудзяної крупи
- 2 ч.л. сушеної петрушки
- 25 г вершкового масла
- 15 г олії
- перець, сіль
Спосіб приготування:
Цибулі потрібно багато – це супова основа. Нарізаємо цибульку, потім розтоплюємо в глибокій каструлі з товстим дном або жаровні вершкове масло, наливаємо туди столову ложку олії. Після цього кидаємо нарізану цибулю, посипаємо дрібкою солі, пасеруємо до напівпрозорого стану. В кінці додаємо нарізані пластинками зубці часнику.
Морква ріжемо великими кружечками. Обсмажуємо моркву разом з цибулею кілька хвилин.
Картоплю ріжемо крупно, кидаємо в каструлю до інших овочів.
Далі наливаємо в каструлю молочну сироватку. Даємо закипіти, солимо за смаком, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо приблизно 25 хвилин.
Потім насипаємо кукурудзяну крупу і сушену петрушку, знову накриваємо щільно і варимо на маленькому вогні ще 25 хвилин.
Готовий овочевий суп на молочній сироватці перчимо, для балансу смаку можна додати дрібку цукру.
До столу овочевий суп на молочній сироватці подаємо гарячим, посипаємо свіжою зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Овочевий суп на сироватці”Додати →