Нам знадобиться:
- картопля велика – 6 шт.
- цибуля – 2 шт.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- перець чилі – 1/3 шт.
- вода – 1,5 л
- вершки – 200 мл
- копчена грудинка – 100 г
- сир твердий – 100 г
- яблуко зелене – 1 шт.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками. Цибулю почистити і дрібно порізати. У каструлі розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до легкої золотистої скоринки, додати картоплю і продовжити готувати ще хвилин 5. Потім влити воду і довести до кипіння, посолити, готувати близько 20 хвилин.
Копчену грудинку дрібно нарізати і обсмажити на сухій сковороді.
Зняти грудинку з пательні і обсмажити яблука, нарізані тонкими скибочками і перець чилі, порізаний кільцями.
У суп додати вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню і пробити блендером. Сир натерти на дрібній тертці, додати його в гарячий суп і постійно помішуючи розчинити в ньому.
Розлити готовий суп в порційні тарілки, викласти в нього обсмажену грудинку і скибочки яблук.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляний суп-пюре з яблуками”Додати →