Нам знадобиться:
- горох сушений колотий – 300 г
- вода – 1,5 л.
- морква – 300 г
- цибуля – 2 шт.
- часник – 3 зуб.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець духмяний – 6 шт.
- петрушка, сіль
- олія
Спосіб приготування:
Натерти моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Спасерувати овочі на олії до м’якості.
Горох залити водою, покласти туди лавровий лист, сіль і перець і довести до кипіння на великому вогні, потім зменшити вогонь до помірного. Піну, що утворюється зняти.
Коли горох стане м’яким (приблизно через 30-40 хвилин), забрати лавровий лист і додати підсмажені овочі. Продовжувати знімати піну, якщо вона буде з’являтися.
Варити ще 7-10 хвилин. Якщо треба, додати води. Перевірити на сіль.
Часник нарізати якомога дрібніше і покласти в суп разом із зеленню. Вимкнути вогонь і дати настоятися 5 хвилин під кришкою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пісний гороховий суп”Додати →