Нам знадобиться:
- курячий бульйон – 1.5 л
- брокколі – 350 г
- картопля – 250 г
- цибуля – 150 г
- олія для обсмажування – 15 мл
- вершкове масло – 15 г
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Варимо курячий бульйон. Особливих навичок для його приготування мати не потрібно, але деякі моменти допоможуть зробити його більш смачним і наваристим. По-перше, кістки в бульйоні потрібні обов’язково, тому використовуйте гомілки, крила і т.д. По-друге, спеції – корінь петрушки, лавровий лист, кілька зубчиків часнику, пучок селери або петрушки. Якщо бульйон з курки призначений для крем-супу, то не потрібно намагатися зробити його прозорим, досить просто процідити в кінці. Варять курячий бульйон зазвичай 1 годину на малому вогні.
Отже, готуємо суп-пюре. У каструлі з товстим дном нагріваємо олію для смаження, додаємо столову ложку вершкового масла. Потім, коли масло розтане, кидаємо дрібно порізану цибулю.
Щоб цибуля стала м’яка і проза, але не підгоріла, додаємо кілька ложок курячого бульйону або гарячої води. Коли рідина випарується, смажимо цибулю ще 1-2 хвилини і можна продовжити варіння.
Кладемо нарізану невеликими кубиками картоплю.
Наливаємо в каструлю гарячий бульйон, варимо до готовності картоплі, тобто приблизно 10 хвилин.
Брокколі поділяємо на невеликі суцвіття. Ви можете готувати суп як із замороженою, так і свіжою капустою, на смак готової страви це ніяк не впливає. Варимо брокколі 10-12 хвилин після закипання, каструлю закриваємо кришкою!
Подрібнюємо готовий суп занурювальним блендером до стану однорідного пюре, солимо за смаком.
За смаком можна приправити його молоком або вершками, але це не обов’язково.
Дієтичний суп-пюре з брокколі готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Дієтичний суп-пюре з брокколі”Додати →