Нам знадобиться:
- молода картопля – 2 кг.
- цибуля – 1 шт.
- червоний перець – 1 шт.
- копчена ковбаса – 220 г.
- свіжі гриби – 220 г.
- оливкова олія – 50 г.
- часник (зубчики) – 4 шт.
- чебрець свіжий – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком.
- подрібнена зелень: петрушка, чебрець, кріп і т.д. – за смаком
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 240 °C і помістіть всередину форму для випічки. Поки вона нагрівається, ви готуєте всі інгредієнти. Ретельно промийте картоплю і розріжте на невеликі шматочки. Помістіть в середню каструлю і залийте водою, так щоб вода ледь покривала картоплю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 5 хвилин до напівготовності. Потім злийте воду.
Тим часом, наріжте перець і гриби великими шматками, цибулю – півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці, додайте оливкову олію, подрібнений часник, свіжий чебрець, сіль , мелений чорний перець і суміш сухих трав. Все перемішайте.
Ковбасу також нарізайте крупними шматками (2-3 см) та додайте до овочів.
Вийміть з духовки гарячу форму і викладіть суміш рівномірним шаром. Готуйте в духовці протягом 20-30 хвилин. Готову страву прикрасьте свіжою зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Запечена картопля “по-нормандськи””Додати →