Нам знадобиться:
- яйця – 4 шт.
- яловичина – 350 г
- цибуля -1 шт.
- часник – 2 зубчики
- гірчиця – 1 ст. л.
- вершки – 1-2 ст. л.
- крохмаль – 1 ст. л. без гірки
- сіль, перець – за смаком
Для панірування:
- борошно
- яйця – 1-2 шт.
- панірувальні сухарі
Для обсмажування:
- олія – 300-400 мл.
Спосіб приготування:
Зварити яйця всмятку (4-5 хв.). Як тільки час варіння минув, перекласти в холодну воду з льодом на 15 хвилин. Після цього почистити.
Приготувати фарш. Всі інгредієнти збивати в блендері 5 хвилин до утворення однорідної клейкої емульсії, так м’ясний шар буде максимально ніжним. В іншому випадку оболонка м’яса буде пористої і грубої текстури …
Сформувати м’ясну «обгортку». Для цього відрізати 30-35 см харчової плівки, візуально поділити її на 2 частини і в центр однієї частини викласти приблизно столову ложку з гіркою фаршу. Накрити вільним краєм плівки, розподілити пальцями фарш в коржик. Прокатати качалкою до товщини 5-7 мм в центрі і 2-3 мм по краях. Яйце обваляти в борошні, викласти в центр м’ясного коржика.
Акуратно скрутити м’ясний шар, який повністю і рівномірно покриє яйце.
Зразу обваляти нашу заготовку в борошні і викласти на дошку. Повторити це з усіма яйцями. Розігріти олію до 190 °С. Зробити паніровку. Збити виделкою яйце у великій глибокій мисці. У другу миску насипати панірувальні сухарі, в третю борошно. Заготовки, які ми вже обваляли в борошні, опустити у збите яйце, потім в борошно, знову в яйце і в кінці в сухарі. Сухарі добре притиснути і остаточно сформувати кульки.
Готувати у фритюрі 60-90 секунд (190 °С). Вийняти шумівкою і викласти на паперові рушники на 1-2 хвилини.
Відразу подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Яйця по-шотландськи”Додати →