Яйця по-шотландськи

Нам знадобиться:

  • яйця – 4 шт.
  • яловичина – 350 г
  • цибуля -1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • гірчиця – 1 ст. л.
  • вершки – 1-2 ст. л.
  • крохмаль – 1 ст. л. без гірки
  • сіль, перець – за смаком

Для панірування:

  • борошно
  • яйця – 1-2 шт.
  • панірувальні сухарі

Для обсмажування:

  • олія – 300-400 мл.

Спосіб приготування:

Зварити яйця всмятку (4-5 хв.). Як тільки час варіння минув, перекласти в холодну воду з льодом на 15 хвилин. Після цього почистити.

Приготувати фарш. Всі інгредієнти збивати в блендері 5 хвилин до утворення однорідної клейкої емульсії, так м’ясний шар буде максимально ніжним. В іншому випадку оболонка м’яса буде пористої і грубої текстури …

Сформувати м’ясну «обгортку». Для цього відрізати 30-35 см харчової плівки, візуально поділити її на 2 частини і в центр однієї частини викласти приблизно столову ложку з гіркою фаршу. Накрити вільним краєм плівки, розподілити пальцями фарш в коржик. Прокатати качалкою до товщини 5-7 мм в центрі і 2-3 мм по краях. Яйце обваляти в борошні, викласти в центр м’ясного коржика.

Акуратно скрутити м’ясний шар, який повністю і рівномірно покриє яйце.

Зразу обваляти нашу заготовку в борошні і викласти на дошку. Повторити це з усіма яйцями. Розігріти олію до 190 °С. Зробити паніровку. Збити виделкою яйце у великій глибокій мисці. У другу миску насипати панірувальні сухарі, в третю борошно. Заготовки, які ми вже обваляли в борошні, опустити у збите яйце, потім в борошно, знову в яйце і в кінці в сухарі. Сухарі добре притиснути і остаточно сформувати кульки.

Готувати у фритюрі 60-90 секунд (190 °С). Вийняти шумівкою і викласти на паперові рушники на 1-2 хвилини.

Відразу подавати до столу.

Смачного 😉

0 коментарів до “Яйця по-шотландськиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *