Нам знадобиться:
- 1 велика свіжоморожена скумбрія
- 1 цибуля
- 1 морква
- 3 стебла селери
- 2 лаврових листки
- 5 горошин чорного перцю
- лист цибулі порей
- сіль
Спосіб приготування:
За кілька годин до приготування перекладаємо рибу з морозильної камери в холодильник. Потім миємо її в холодній воді, відрізаємо голову, хвіст, плавники. Проводимо ножем уздовж черева, дістаємо нутрощі і прибираємо темну смугу, розташовану вздовж хребта. Знову ретельно промиваємо очищену рибу під струменем холодної води.
Проводимо ножем уздовж хребта, відокремлюємо філе від кісток. Вибираємо видимі кісточки, в цьому може допомогти звичайний пінцет.
Складаємо фольгу у кілька шарів. Кладемо половину листа цибулі порей. Замість порей можна покласти кілька кілець ріпчастої цибулі – це для того, щоб риба не прилипла до фольги.
Філе розрізаємо навпіл, солимо внутрішню частину (ту, що без шкіри), складаємо дві половинки, кладемо на цибулю. Так само робимо з другою порцією філе – загортаємо його окремо.
Нарізаємо півкільцями цибулю. Моркву ріжемо тонкими брусочками. Стебла селери нарізаємо кубиками. Ділимо овочі на дві частини, викладаємо на скумбрію, додаємо лавровий лист, горошини чорного перцю і невелику дрібку солі.
Щільно закручуємо фольгу. Ставимо на решітку пароварки або кладемо в друшляк. Наливаємо в каструлю окріп, потім ставимо рибу на решітку, все закриваємо щільно кришкою. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, щоб вода тільки тихо булькала.
Готуємо приблизно 20 хвилин.
Кладемо на тарілку порцію риби, додаємо овочі, поливаємо соком, що виділився, посипаємо свіжою зеленню.
Смачного 😉
0 коментарів до “Скумбрія на пару з овочами”Додати →