швільпікай

Швільпікай з картоплі

Нам знадобиться:

  • картопля – 800 г
  • часник – 2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 25 г
  • сіль, перець – за смаком
  • свіжа зелень – для подачі

Для соусу:

  • сметана – 200 г
  • кріп – 35 г
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю відварюємо до готовності (варимо разом з 2 зубчиками часнику).

Зливаємо воду і робимо картопляне пюре.

Трохи охолоджуємо картопляне пюре, додаємо яйце, пшеничне борошно і сіль. Перемішуємо інгредієнти – тісто готове.

На дошку насипаємо трохи борошна, викладаємо 2-3 столові ложки картопляного тіста, скручуємо ковбасу. Нарізаємо ковбасу скибочками шириною близько сантиметра – вийдуть невеликі коржики.

Нагріваємо в сковороді вершкове масло, швидко обсмажуємо коржики до золотистого кольору. Готуйте акуратно, тісто ніжне.

У каструлі кип’ятимо воду і викладаємо обсмажені швільпікай і кип’ячу воду, варимо 2 хвилини і виймаємо.

Дрібно нарізаємо пучок свіжого кропу, посипаємо сіллю. Розтираємо кріп з сіллю, поки не виділиться зелений сік. Змішуємо розтертий кріп зі сметаною. Кладемо сметанний соус на тарілку.

На сметанний соус викладаємо швільпікай з картоплі, посипаємо свіжою зеленню і відразу подаємо до столу.

рецепт швільпікай

Смачного 😉

0 коментарів до “Швільпікай з картопліДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *