Нам знадобиться:
- картопля – 800 г
- часник – 2 зубчики
- яйце – 1 шт.
- борошно – 2 ст. л.
- вершкове масло – 25 г
- сіль, перець – за смаком
- свіжа зелень – для подачі
Для соусу:
- сметана – 200 г
- кріп – 35 г
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю відварюємо до готовності (варимо разом з 2 зубчиками часнику).
Зливаємо воду і робимо картопляне пюре.
Трохи охолоджуємо картопляне пюре, додаємо яйце, пшеничне борошно і сіль. Перемішуємо інгредієнти – тісто готове.
На дошку насипаємо трохи борошна, викладаємо 2-3 столові ложки картопляного тіста, скручуємо ковбасу. Нарізаємо ковбасу скибочками шириною близько сантиметра – вийдуть невеликі коржики.
Нагріваємо в сковороді вершкове масло, швидко обсмажуємо коржики до золотистого кольору. Готуйте акуратно, тісто ніжне.
У каструлі кип’ятимо воду і викладаємо обсмажені швільпікай і кип’ячу воду, варимо 2 хвилини і виймаємо.
Дрібно нарізаємо пучок свіжого кропу, посипаємо сіллю. Розтираємо кріп з сіллю, поки не виділиться зелений сік. Змішуємо розтертий кріп зі сметаною. Кладемо сметанний соус на тарілку.
На сметанний соус викладаємо швільпікай з картоплі, посипаємо свіжою зеленню і відразу подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Швільпікай з картоплі”Додати →