Нам знадобиться:
- тонкий лаваш – 1 шт.
- м’ясо – 500 г
- пропарений рис – 210 г
- цибуля – 120 г
- часник – 6 зубців
- морква – 150 г
- родзинки – 70 г
- барбарис – 10 г
- паприка – 5 г
- перець чилі – 3 г
- вершкове масло – 120 г
- олія, сіль, перець
Спосіб приготування:
У каструлю наливаємо 250 мл води, насипаємо рис, додаємо 30 г вершкового масла і сіль. Після закипання закриваємо кришкою, готуємо 12 хвилин на маленькому вогні, і ще 10 хвилин розпарюємо, накривши каструлю рушником.
У сковорідку наливаємо 2-3 столові ложки соняшникової олії, кидаємо в розігріту олію м’ясо, нарізане кубиками. Зазвичай шах-плов в лаваші готують з бараниною або телятиною. Але можна використати і свинину чи курятину. Все за вашим бажанням. Дрібно нарізаємо цибулю і часник, додаємо до м’яса, обсмажуємо кілька хвилин все разом. До обсмаженого м’яса додаємо замочені в чаї родзинки, барбарис і мелений червоний перець, солимо. Можна додати будь-які ваші улюблені спеції для плову.
Викладаємо м’ясо з сковорідки на тарілку. В ту ж сковороду кладемо нарізану брусочками моркву, обсмажуємо до м’якості кілька хвилин, посипаємо сіллю і солодкою паприкою.
Вершкове масло, що залишилось розтоплюємо в сковороді. Тонкий лаваш розрізаємо на широкі смужки.
Змащуємо їх тонким шаром розтопленого вершкового масла і складаємо в чавунну каструлю як на фото.
Готовий рис ділимо навпіл, одну частину викладаємо на дно каструлі, поливаємо вершковим маслом.
Потім викладаємо пасеровану моркву, розподіляємо рівним шаром. Додаємо м’ясо зі спеціями, також розрівнюємо.
На м’ясо кладемо решту рису, поливаємо вершковим маслом.
Загортаємо краї лаваша, поливаємо маслом. Каструлю накриваємо кришкою.
Готуємо шах-плов в лаваші 50-60 хвилин в нагрітій до 170 градусів духовці.
Шах-плов в лаваші готовий!
Відразу перевертаємо на тарілку, подаємо до столу гарячим.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шах-плов в лаваші”Додати →