Нам знадобиться:
- рис довгозернистий – 200 г
- морква – 2-3 шт.
- цибуля – 2 шт.
- стеблова селера – 5-6 стебел
- перець чилі – 1 шт.
- кукурудза консервована – 200 г
- оливкова олія – 45 мл.
- сушена морква (дрібно нарізана) – 2 ст. л.
- зелена цибуля – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- рисовий оцет – за смаком
Спосіб приготування:
Варимо рис. Це важливий процес, тому поставитися до нього треба відповідально. Рис потрібно приготувати так, щоб він був білим, розсипчастим, одним словом, схожий на перли. Для початку промиваємо рис в холодній воді до тих пір, поки вона не стане абсолютно прозорою. Тим самим ми змиваємо крохмаль з рисових зерен, тому готовий рис вийде розсипчастим. Далі наливаємо в каструлю 200 мл води, додаємо дві столові ложки оливкової олії, сіль, кладемо промитий рис. Коли вода закипить, щільно закриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального рівня. Готуємо 14-16 хвилин, кришку не відкриваємо! Вимикаємо вогонь, залишаємо рис під кришкою ще на 10 хвилин.
Поки вариться рис, готуємо овочі. Нарізаємо тонкою соломкою моркву, дві головки цибулі ріжемо півкільцями. Нагріваємо в сотейнику з антипригарним покриттям оливкову олію, обсмажуємо спочатку цибулю, потім моркву.
Стебла селери нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до моркви і цибулі. Овочі солимо за смаком, додаємо столову ложку рисового оцту.
Промиваємо консервовану кукурудзу проточною водою, щоб в страву не потрапляли непотрібні консерванти. Стручок перцю чилі нарізаємо кільцями, додаємо в сотейник до овочів кукурудзу і перець.
Готуємо овочі без кришки, постійно перемішуючи 4-5 хвилин. В ідеалі, овочі для рису по-пекінськи готують в сковороді ВОК, але звичайна сковорода або сотейник теж підходять для цих цілей.
Додаємо до овочів варений рис, добре перемішуємо, щоб рис просочився овочевими соками, готуємо ще кілька хвилин.
Готовий рис по-пекінськи з овочами перчимо свіжомеленим чорним перцем, посипаємо дрібно порізаною зеленою цибулею і сушеною морквою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Рис по-пекінськи з овочами”Додати →