Рулет Святковий з гуски

Рулет “Святковий” з гуски

Нам знадобиться:

  • гуска (велика) – 1 шт.
  • сіль – за смаком
  • паприка солодка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • часник – 3 великих зубчики
  • цукор – 1 ст. л.
  • італійські трави – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Спочатку розбираємо гуску. Необхідно зробити два надрізи уздовж середини грудки гусака.

Акуратно відокремити м’ясо з грудки (це легко зробити руками). За допомогою ножа відокремити крижові кістки біля основи шиї гусака.

Коли грудка буде повністю відділена від м’яса, виймаємо кістки з крил і ніг, при цьому активно користуємося обома руками і ножем.

Видаливши кістки з крил і ніг, знімаємо хребет з шкіри, робимо це дуже акуратно, так як на хребті немає м’яса, а тільки шкіра, тут використовуємо тільки руки, тому що ножем можна порізати шкіру, чого нам не потрібно.

Робимо це дуже акуратно.

Обов’язково зрізаємо хвостик. Якщо хвостик не зрізати, то при запіканні буде дуже специфічний запах, який не всім буде до вподоби.

Вийде ось так.

Коли мета досягнута і гусак повністю без кісток, зрізаємо з кожної грудки гусака по трішки м’яса і рівномірно розподіляємо по всій шкірі. Це робиться для того, щоб рулет вийшов рівним і красивим.

Після цього м’ясо необхідно добре відбити.

Посолити, поперчити, додати цукор, видавити через прес зубчики часнику, полити соєвим соусом і залишити м’ясо на дві години для того, щоб воно промаринувалося.

Щільно завертаємо гусака в рулет.

Далі якомога щільніше загортаємо його в фольгу (зробити близько 7 шарів).

Ставимо рулет в глибоке деко, так як з рулету вийде дуже багато жиру і відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 190 градусів, далі зменшуємо температуру духовки до 160 і запікаємо ще одну годину.

Після закінчення двох годин дістаємо рулет, перекладаємо на інший лист, розриваємо фольгу і запікаємо 35 хвилин при 180 градусах, для утворення хрусткої скоринки. Рулет виходить дуже смачним, хрустка скоринка рулету нікого не залишить байдужим!

рецепт рулету з гусака

Смачного 😉

0 коментарів до “Рулет “Святковий” з гускиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *