Нам знадобиться:
- 750 г свинини без кісток
- 300 г білого рису
- 200 г моркви
- 200 г цибулі
- 50 г помідорів черрі
- 30 г кураги
- 1 головка часнику
- 1 стручок чилі
- 20 мл оливкової олії (+ олія для обсмажування м’яса)
- 20 г свинячого жиру
- 3 г куркуми
- 3 г меленої паприки
- 5 г насіння пажитника
- лавровий лист, сушений чебрець, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку підготуємо м’ясо. Охолоджену свинину без кісток розрізаємо на шматочки розміром приблизно 2 сантиметри. Обсушуємо шматочки м’яса паперовим рушником і обсмажуємо в добре розігрітій оливковій олії 1-2 хвилини з кожного боку.
У жаровні нагріваємо оливкову олію і свинячий жир. Кладемо в розігрітий жир дрібно порізану ріпчасту цибулю, додаємо розчавлені зубчики часнику і стручок перцю чилі, нарізаний кільцями.
Моркву нарізаємо кубиками розміром 1 сантиметр, обсмажуємо разом з цибулею 5-6 хвилин.
Зверху на обсмажені овочі кладемо шматочки свинини.
Білий рис промиваємо проточною холодною водою, обсушуємо на рушнику. Для плову беремо рис довгий пропарений або басматі. Рис повинен бути якісним.
Висипаємо на м’ясо крупу і додаємо 2 лаврових листки.
Зверху кладемо помідори черрі, притискаємо їх, щоб помідори «потонули».
Насипаємо приправи – мелену куркуму, мелену паприку, насіння пажитника і сіль. Замість солі ви можете використовувати бульйонні кубики, з ними вийде смачніше.
Наливаємо в жаровню холодну воду так, щоб вона перекривала вміст на 1 сантиметр. Додаємо ретельно промиту курагу.
Кладемо зверху гілочки чебрецю, закриваємо щільно і доводимо вміст жаровні до кипіння на великому вогні.
Зменшуємо газ до мінімального, закриваємо щільно жаровню, готуємо 1 годину, кришку не відкриваємо.
Готовий плов зі свинини з курагою і помідорами черрі залишаємо в жаровні на 20 хвилин, потім знімаємо кришку, дістаємо черрі, інші інгредієнти акуратно перемішуємо і викладаємо на тарілку гіркою. Зверху кладемо помідори, прикрашаємо свіжою зеленню, відразу подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Плов зі свинини з курагою”Додати →