Нам знадобиться:
- 300 г свинячого ошийка,
- 200 г рису,
- 150 г моркви,
- 150 г цибулі,
- 3 зубки часнику,
- 50 мл олії,
- 2 ч. ложки барбарису,
- 2 лаврових листа,
- щіпка меленого коріандру,
- червоний мелений перець за смаком,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
М’ясо нарізати невеликими кубиками.
Плов бажано готувати у чугунному посуді. У добре розігріту олію викласти свинину і обсмажити на великому вогні, помішуючи, 7-10 хвилин до рум’яної скоринки.
Почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати кубиками, а моркву соломкою. Додати до м’яса і ще трохи обсмажити.
Додати у плов часник, всі спеції, посолити. Перемішати і залити окропом, щоб вода покрила м’ясо. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
Рис ретельно помити і акуратно викласти на м’ясо, не перемішуючи.
Залити плов водою, щоб вона покривала рис на 2 см. Довести до кипіння і варити плов до випаровування рідини. Потім проткнути рис у декількох місцях, накрити кришкою і готувати плов на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
Готовий плов зі свинини ретельно перемішати і подавати гарячим.
Смачного 😉
0 коментарів до “Плов зі свининою”Додати →