Нам знадобиться:
- яловичина – 500 г (можна будь-яке м’ясо або птицю)
- картопля – 1 кг
- цибуля
- морква
- сіль, перець
Для нудлів:
- кефір – 0,5 скл.
- сода – 1/4 ч. л.
- сіль
- борошно – скільки візьме тісто
- часник – 3 зубчики
- кріп
Спосіб приготування:
Спочатку підсмажити цибулю з морквою. Додати м’ясо, порізане на шматочки, сіль, перець. Підсмажити, залити водою і тушити до готовності, не забуваючи підливати водички, коли вона випариться.
Поки м’ясо тушиться, приготуємо тісто на нудлі. Кефір наливаємо в миску, додамо соду і сіль, розмішуємо.
Поступово додаємо борошно і розмішуємо.
Борошна стільки, щоб у нас вийшло не туге тісто. Відставимо його.
Картоплю потрібно посмажити окремо. Якщо картопля невеличка, розрізаємо її на 4 частини, дрібніше не потрібно. Трішки підсмажуємо, але не до повної готовності (залишаємо її на пів сирою).
Тим часом м’ясо вже гарно протушилось.
Додаємо смажену картоплю (можна і сиру, але зі смаженою смачніше), додаємо воду, щоб вона не повністю покривала картоплю (а взагалі на ваш розсуд – хочете більш рідке, наливайте більше води, хочете густіше – менше води).
Поки картопля вариться, готуємо самі нудлі. Для цього розкачуємо тонко тісто, змащуємо його олією, вичавлюємо часник, розмащуємо його по всій поверхні тіста, та посипаємо кропом.
Скручуємо рулетики.
Розрізаємо на шматочки приблизно 1,5 см шириною.
Коли картопля буде готова, складаємо зверху нудлі (якщо води мало – підлийте, спробуйте, може потрібно підсолити). Накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні 15 хвилин. Відразу піде такий аромат, що всі будуть приходити на кухню і цікавитися, що ви варите!
Ну ось, все готово! Нудлі збільшилися в розмірі. Можна сідати за стіл!
Нудлі по-українськи готові. Дуже смачно і ситно!
Смачного 😉
0 коментарів до “Нудлі по-українськи”Додати →