Нам знадобиться:
- 6 курячих стегенець
- 4 головки цибулі
- 6 зубчиків часнику
- 4 моркви
- 1 чайна ложка орегано
- 2 чайні ложки імеретинського шафрану
- 2 чайні ложки насіння пажитника (гуньби)
- 30 мл оливкової олії
- чебрець, розмарин, сіль, перець, лимон – за смаком
Спосіб приготування:
Курку розрізаємо на порційні шматки. Курячий окорок розрізаємо по суглобу, щоб розділити стегно і гомілку. Запікати в рукаві краще порції приблизно однакового розміру, щоб м’ясо приготувалося рівномірно.
Нарізані порційні шматочки миємо, обсушуємо паперовим рушником.
Подрібнюємо в кухонному комбайні 2 цибулини середнього розміру і очищений часник. Натираємо м’ясо цибулево-часниковою сумішшю.
Додаємо спеції – імеретинський шафран, чебрець, орегано, розмарин і насіння пажитника. Насипаємо приблизно 2,5 ложки дрібної кухонної солі. Добре натираємо шматочки спеціями і сіллю, кладемо в холодильник на 6-8 годин. Щоб курка не пригоріла, і зберегла соковитість, потрібно покласти її на овочеву подушку.
Для овочевої подушки нарізаємо великими кільцями цибулю, що залишилася. Моркву нарізаємо товстими кружечками. Наливаємо в миску до маринованої курки оливкову олія, перемішуємо руками, щоб олія добре покрила шматки з усіх боків. Відміряємо приблизно 60 сантиметрів рукава, спочатку кладемо шар цибулі з морквою. На овочі акуратно розкладаємо мариновану курочку.
Для зав’язок відрізаємо від плівки смужки шириною 1 сантиметр. Щільно зав’язуємо з обох сторін. Кладемо рукав з курочкою і овочами на деко. Нагріваємо духовку до 220 градусів. Готуємо 35-40 хвилин, потім дістаємо з духовки, залишаємо в рукаві на 15 хвилин. Після цього виймаємо і подаємо до столу гарячою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Курка, запечена в рукаві”Додати →