Нам знадобиться:
- картопля – 1 кг
- борошно – 200 мл
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
- сода – 1 ч. л.
- сало – 50 г (пісний варіант – без сала)
- цибуля – 2 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
Спосіб приготування:
Картоплю почистити, вимити.
Натерти картоплю на дрібній тертці або скористатися комбайном, зручно і швидко, а головне, картопля не встигає потемніти. Зайву рідину злити.
У готову картопляну масу додати соду, сіль, перець, а потім вмішати борошно, ретельно перемішати. Якщо тісто рідке і липне до рук, то варто додати ще борошна. Розігріти духовку до 180 градусів. Присипати стіл борошном, розкачати тісто завтовшки 1-1,5 см. Розрізати розкатаний пласт на ромбики (можна невеликого розміру 2 на 2,5 см, а можна більшого розміру). Акуратно перенести шматочки лопаткою на змащене олією деко.
Можна зробити іншим чином. Розкачати картопляну масу відразу на пергаменті, присипаним борошном. Розкачану масу (товщина шару повинна бути приблизно 1-1,5 см) розрізати на ромбики. Пергамент перенести на деко.
Запікати копитки до золотистого кольору, приблизно 20-30 хвилин.
Поки копитки запікаються, наповнити велику каструлю водою (можна воду замінити грибним бульйоном), довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист. У киплячу воду опустити підрум’янені ромбики, варити 15 хвилин.
Копитки дуже смачні з підсмаженою цибулею і салом. Для цього сало дрібно нарізати та кинути на розігріту сковорідку. Цибулю нарізати півкільцями, додати до сала. Смажити до золотистого кольору.
Зварені копитки дістати шумівкою, дати стекти. Акуратно розкласти на тарілці, щедро присмачити підсмаженою цибулею з салом. Можна подати до гарячих копиток сметану або холодне молоко.
Смачного 😉
0 коментарів до “Копитки”Додати →