Нам знадобиться:
- картопля – 2 кг
- фарш яловичий/свинний – 800 г
- цибуля – 1 шт.
- сметана – 2 ст. л.
- масло – 50 г
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Варимо картоплю до готовності, робимо пюре з додаванням масла.
В сковорідці обсмажити фарш з порізаною цибулею, додати сіль, перець. Якщо фарш занадто сухий – можете додати трохи води.
Роз’ємну форму для запікання застелити пергаментом. Змастити форму олією.
На дно викласти половину картопляного пюре, рівномірно розподілити по всій формі.
Далі викладаємо обсмажений фарш. Зверху накриваємо другою частиною картоплі. В кількох місцях протикаємо ножем і змащуємо сметаною.
Випікаємо в духовці при температурі 180 °C до золотистої скоринки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляна запіканка з фаршем”Додати →