Нам знадобиться:
- рис – 70 г
- фарш – 700 г
- вода – близько 500 мл
- виноградне листя – 30-40 шт.
- цибуля – 2 шт.
- зелень (петрушка, базилік, кінза, кріп) – пучок
- сіль, перець, кмин – за смак
Спосіб приготування:
Рис відварити до напівготовності і остудити. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.
Виноградні листки помити і залити окропом на 5-10 хвилин. Кинути на друшляк і дати воді стекти.
Зелень промити і дрібно нарізати.
Сіль, перець і кмин перетираємо в ступці.
Рис, цибулю, зелень і спеції додаємо до фаршу і все ретельно перемішуємо руками. Виноградний лист кладемо на стіл гладкою стороною вниз. На лист викладаємо трохи фаршу.
Спочатку підгинаємо верхні краю листа, закриваючи фарш. Потім загинаємо бокові краї і звертаємо в тугу трубочку.
На дно чавунної каструлі викласти 1-2 шари виноградного листя (для цього підійдуть порвані листки).
Щільно викласти долму, швом вниз. Залити водою або бульйоном врівень з долмою.
Воду або бульйон, при необхідності, трохи підсолити, накрити тарілкою, а зверху поставити вантаж, щоб під час кипіння долма не розгорталася.
Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Готувати 1-1,5 години при ледь помітному кипінні.
Готову долму зняти з вогню і дати настоятися близько 10 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Долма”Додати →