Нам знадобиться:
- курячі стегна – 1 кг
- цибуля – 5 шт.
- вершкове масло – 30 г
- гострий червоний перець – ½ ч. л.
- біле вино – 100 мл
- часник – 5 зубчиків
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- кінза – 100 г
- соус ткемалі – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- олія – за смаком
- помідори – 5 шт.
Спосіб приготування:
Курячі стегна вимийте, обсушіть і наріжте на 2 частини. У сковороду з товстим дном налийте олію і добре нагрійте. Покладіть курячі стегна і обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть, залийте вином, накрийте кришкою і залиште тушитися на середньому вогні 10-15 хвилин.
Тим часом помідори без шкірки наріжте невеликими кубиками.
Додайте помідори до стегон, обережно перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте 8-10 хвилин.
Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте окремо.
В кінці приготування чахохбілі з курки, посоліть і поперчіть цибулю, додайте шматочок вершкового масла. Курячі стегна приправте хмелі-сунелі. Введіть обсмажену цибулю, все перемішайте і залиште тушитися під кришкою на 25 хвилин. В цей час наріжте дрібно кінзу і часник. Вимкніть вогонь, до курячих стегон додайте гострий червоний перець, ткемалі і перемішайте.
Потім додайте кінзу і часник і перемішайте ще раз.
Подавайте чахохбілі з курки тільки гарячим в глибоких тарілках.
Смачного 😉
0 коментарів до “Чахохбілі з курки”Додати →