Біф Веллінгтон

Біф Веллінгтон

Нам знадобиться:

  • яловича вирізка (філе міньйон) ≈ 1 кг
  • печериці – 400 г
  • цибуля шаллот (або звичайна) – 1/2 шт
  • свіжий чебрець (за бажанням) – кілька гілочок
  • гірчиця – 2-3 ст. л.
  • пармська шинка (або прошутто) – 6 скибочок
  • листкове тісто – 250 г
  • яєчний жовток – 1 шт
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

М’ясо промиваємо і гарно зачищаємо від всіх плівок і жилок. Воно повинне вийти ідеальної форми.

У сковорідці нагріваємо оливкову олію. Яловичину просушуємо паперовими серветками і щедро посипаємо сіллю та перцем. Обмотуємо нитками.

На розпеченій сковороді з оливковою олією обсмажуємо цілий шматок вирізки з усіх боків до золотистої скоринки.

Перекладаємо м’ясо на тарілку, знімаємо кухонну нитку і змащуємо гірчицею. Даємо м’ясу відпочити, а тим часом приготуємо грибний дюксель.

Гриби миємо, чистимо і дрібно нарізаємо (або подрібнюємо у кухонній машині). Цибулю теж дрібно нарізаємо.

Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо гриби. Солимо, перчимо і готуйте поки з грибів не випарується вся вода, в процесі приготування дюксель додайте чебрець. Дайте грибній суміші охолонути.

На столі викладіть харчову плівку, а на неї скибочки прошутто. Зверху викладаємо рівним шаром грибну пасту.

Викладаємо яловичину і загортаємо щільно, піднявши плівку, щоб шинка з грибами виявилася зовні.

Добре закручуємо як цукерку і кладемо в морозилку на 15-20 хвилин для формування. Намагайтеся зробити ідеальну форму.

Знову розкладаємо харчову плівку і тепер на неї викладаємо тісто, злегка розкачуємо його качалкою. Яловичину дістаємо з морозилки і знімаємо плівку. М’ясо кладемо на тісто і загортаємо щільно як цукерку в тісто. Краї защипаємо. Зайве тісто обрізаємо і щільно загортаємо нашу яловичину Веллінгтон в харчову плівку. Відправляємо в морозильну камеру на 20 хвилин. На цьому етапі наша заготовка для Біф Веллінгтон готова і її можна перемістити в холодильник і зберігати до наступного дня.

Духовку розігріваємо до 200°С. Дістаємо м’ясо з холодильника і знімаємо плівку. Покладіть яловичину Веллінгтон на деко. Жовток злегка збийте і змастіть тісто. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 35-45 хвилин. Пам’ятайте що яловичина Веллінгтон повинна залишитися рожевою всередині.

Готовому м’ясу дайте хвилин 10-15 настоятися, якщо звичайно хтось встоїть перед спокусою спробувати цю смакоту;) Тепер швидше кличте гостей до столу і отримуйте компліменти, адже Біф Веллінгтон не залишить нікого байдужим.

рецепт біф веллінгтона

як приготувати біф веллінгтон

Смачного 😉

0 коментарів до “Біф ВеллінгтонДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *