Нам знадобиться:
- яловича вирізка (філе міньйон) ≈ 1 кг
- печериці – 400 г
- цибуля шаллот (або звичайна) – 1/2 шт
- свіжий чебрець (за бажанням) – кілька гілочок
- гірчиця – 2-3 ст. л.
- пармська шинка (або прошутто) – 6 скибочок
- листкове тісто – 250 г
- яєчний жовток – 1 шт
- оливкова олія
- сіль, перець
Спосіб приготування:
М’ясо промиваємо і гарно зачищаємо від всіх плівок і жилок. Воно повинне вийти ідеальної форми.
У сковорідці нагріваємо оливкову олію. Яловичину просушуємо паперовими серветками і щедро посипаємо сіллю та перцем. Обмотуємо нитками.
На розпеченій сковороді з оливковою олією обсмажуємо цілий шматок вирізки з усіх боків до золотистої скоринки.
Перекладаємо м’ясо на тарілку, знімаємо кухонну нитку і змащуємо гірчицею. Даємо м’ясу відпочити, а тим часом приготуємо грибний дюксель.
Гриби миємо, чистимо і дрібно нарізаємо (або подрібнюємо у кухонній машині). Цибулю теж дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо гриби. Солимо, перчимо і готуйте поки з грибів не випарується вся вода, в процесі приготування дюксель додайте чебрець. Дайте грибній суміші охолонути.
На столі викладіть харчову плівку, а на неї скибочки прошутто. Зверху викладаємо рівним шаром грибну пасту.
Викладаємо яловичину і загортаємо щільно, піднявши плівку, щоб шинка з грибами виявилася зовні.
Добре закручуємо як цукерку і кладемо в морозилку на 15-20 хвилин для формування. Намагайтеся зробити ідеальну форму.
Знову розкладаємо харчову плівку і тепер на неї викладаємо тісто, злегка розкачуємо його качалкою. Яловичину дістаємо з морозилки і знімаємо плівку. М’ясо кладемо на тісто і загортаємо щільно як цукерку в тісто. Краї защипаємо. Зайве тісто обрізаємо і щільно загортаємо нашу яловичину Веллінгтон в харчову плівку. Відправляємо в морозильну камеру на 20 хвилин. На цьому етапі наша заготовка для Біф Веллінгтон готова і її можна перемістити в холодильник і зберігати до наступного дня.
Духовку розігріваємо до 200°С. Дістаємо м’ясо з холодильника і знімаємо плівку. Покладіть яловичину Веллінгтон на деко. Жовток злегка збийте і змастіть тісто. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 35-45 хвилин. Пам’ятайте що яловичина Веллінгтон повинна залишитися рожевою всередині.
Готовому м’ясу дайте хвилин 10-15 настоятися, якщо звичайно хтось встоїть перед спокусою спробувати цю смакоту;) Тепер швидше кличте гостей до столу і отримуйте компліменти, адже Біф Веллінгтон не залишить нікого байдужим.
Смачного 😉
0 коментарів до “Біф Веллінгтон”Додати →