Нам знадобиться:
- баклажани – 1 кг
- помідори – 1 кг
- моцарела – 300 г
- пармезан – 100 г
- фарш – 400 г
- базилік – пучок
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 1 зуб.
- яйця – 3 шт.
- борошно
- оливкова олія
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо м’ясний соус. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо все разом на оливковій олії. Недовго, до прозорості цибулі. Викладаємо фарш, перемішуємо і готуємо на невеликому вогні. Періодично помішуємо і слідкуємо, щоб не було грудочок.
Помідори надрізаємо хрест-навхрест і на хвилину опускаємо в киплячу воду. Дістаємо, заливаємо холодною водою, щоб охололи. І очищаємо від шкірки. Очищені помідори подрібнюємо блендером (маса повинна вийти густою, саме тому нам потрібні не соковиті, а м’ясисті сорти помідорів) і вливаємо в сковорідку з м’ясом. Додаємо подрібнений часник, базилік, солимо і перчимо до смаку, тушкуємо на невеликому вогні, поки не випарується зайва рідина і вийде густий соус (20-30 хвилин).
Тим часом підготуємо баклажани. Очищені баклажани нарізаємо вздовж смужками товщиною близько сантиметру. Обвалюємо в борошні і смажимо в олії до золотистого кольору. Викладаємо на паперові рушники, щоб стекло зайве масло.
Виделкою злегка збиваємо яйця.
Починаємо збирати нашу страву. На дно форми для запікання викладаємо трохи м’ясного соусу. Зверху викладаємо баклажани. І знову соус.
Потім – шар нарізаної моцарели. Заливаємо яєчної сумішшю. Шар баклажанів. І так продовжуємо викладати шарами, поки інгредієнти не закінчаться. Зверху повинен бути шар м’ясного соусу.
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Перед подачею посипаємо тертим пармезаном.
Баклажани аля Пармеджана готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Баклажани аля Пармеджана”Додати →