Нам знадобиться:
Для тіста:
- 250 г борошна і додатково борошно для паніровки
- 1 жовток
- 1 скл. теплої води
- 1 ч. л. оцту
- 1 ст.л. олії
Для начинки:
- 1 кг яблук
- 11 ст.л. цукру
- 100 г вершкового масла
- 100 г волоських горіхів
- 200 г родзинок
- 1/2 ст. л. меленої кориці
- цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збийте вінчиком жовток з теплою водою, щіпкою солі, оцтом і олією.
В іншу миску великого розміру всипте гіркою борошно і зробіть ямочку по центрі. Вилийте вміст першої миски в ямочку по центрі і акуратно вимішайте.
Посипте руки борошном і замісіть тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште приблизно на годину.
На стіл постеліть рушничок або скатертину, присипте мукою і тонко розкачайте тісто. Коли тісто вже не розкачується, припідніміть його і розтягніть. Розтягуйте тісто акуратно, старайтесь не порвати його. Тісто повинно бути настільки тонким, щоб через нього можна було побачити малюнок на скатертині.
Яблука почистіть і наріжте маленькими кубиками розміром 0,5 см. Додайте 3 ст.л. цукру, перемішайте і залиште.
В сковорідці розтопіть 80 г вершкового масла. Решта масла пригодиться для того, щоб змастити форму.
Пензликом змастіть всю поверхню тіста, щоб слої тіста не злиплись під час випікання штруделя.
Горіхи подрібніть і посипте всю поверхню тіста. Зверху викладіть нарізані яблука та родзинки.
Після цього 8 с.л. цукру і 1/2 ст.л. кориці рівномірно посипте по тісті.
За допомогою рушника чи скатертини заверніть тісто в рулет так, щоб вся начинка була в середині, а тіста вийшло декілька слоїв.
Форму змастіть маслом, викладіть штрудель і випікайте в духовці при температурі 200 градусів.
Випікати приблизно 40 хв (поки не появиться золотиста скоринка).
Дайте штруделю вистигнути і посипте цукровою пудрою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Яблучний штрудель”Додати →