Нам знадобиться:
Для бісквіту:
- яблука (без шкірки і серцевини) – 350 г
- горіхова паста (“Nutella”) – 150 г
- цукор – 200 мл
- борошно – 300 мл
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1/2 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
Для просочування:
- яблучний сік – 100 мл
- лікер “Амаретто” – 30 мл
Для яблучного пюре:
- яблука (без шкірки і серцевини) – 1 кг
- кориця – 1 ч. л.
- цукор – 200 г
- сік 1-го лимона
Для білого мусу:
- яблучне пюре – 500 г
- вершки (33-38%) – 400 мл
- цукрова пудра – 3 ст. л.
- желатин – 20 г
Для темного мусу:
- яблучне пюре – 500 г
- горіхова паста (“Nutella”) – 200 г
- вершки (33-38%) – 150 мл
- желатин – 20 г
Для прикраси:
- фундук – 48 шт.
- білий шоколад – 20 г
- чорний шоколад – 10 г
Спосіб приготування:
Яблука почистити і потерти на дрібній тертці.
Змішати терті яблука з корицею і злегка підігрітою горіховою пастою в однорідну масу (паста повинна бути по консистенції як рідкий мед!).
Яйця збити з цукром до білого (близько 10 хв), акуратно ввести горіхово-яблучну масу, просіяти борошно з розпушувачем і лопаткою перемішати до однорідної пишної маси.
Дно форми застелити пергаментом. Боки не змащувати. Випікати при 160-180 * С близько 20 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Бісквіт остудити, дістати з форми. Змішати в чаші яблучний сік і горіховий лікер. Половиною отриманої маси ретельно просочити бісквіт.
Тепер перейдемо до приготування мусів. Для цього спочатку підготуємо яблучне пюре. Яблука почистити, нарізати кубиками, скропити соком 1 лимона. На середньому вогні довести до кипіння, всипати цукор і корицю, перемішати. Накрити кришкою і варити 3 хвилини.
Остудити, перебити в пюре і розділити на 2 частини по 500 г.
Готуємо білий мус. Желатин замочіть на 10 хвилин в 1/2 маси, що залишилась, яку ми використовували для просочення бісквіта. На невеликому вогні розчиніть желатин. Після цього з’єднайте його з яблучним пюре (500 г) і збивайте на високій швидкості міксера до посвітління маси (близько 10 хвилин). Окремо слід збити вершки з цукровою пудрою. Додати збиті вершки до яблучної маси і лопаткою перемішати до однорідної пишної маси. ЗБІРКА: Форму застелити харчовою плівкою. На дно форми викласти просочений бісквіт. Зверху рівномірно розподілити білий мус. Поставити в холодильник до застигання.
Готуємо темний мус. Желатин потрібно замочити в решті маси, що залишилась (суміш соку і лікеру). Розчинити желатин. Яблучне пюре збивати з желатином 7 хвилин, додати злегка підігріту горіхову пасту і збивати ще 3 хвилини. Окремо збити вершки і лопаткою змішати з яблучно-горіховою масою до однорідності.
Дістати з холодильника форму, зверху по світлому мусу рівномірно розподілити темний мус. Поставити в холодильник на 3-4 години до повного застигання.
Дістати торт з форми. Гарячим сухим ножем підрівняти боки. Розрізати на 16 тістечок (різати сухим гарячим ножем).
Білий шоколад розтопити в СВЧ або на водяній бані. Кожен горішок занурювати на половину в шоколад і викладати на тістечка по 3 шт. У центрі горішки “склеїти” розтопленим чорним шоколадом. Прибрати в холод до повного застигання шоколаду (близько 10 хвилин).
Виходять ось такі неймовірно смачні яблучні тістечка.
Смачного
0 коментарів до “Яблучні тістечка”Додати →