Нам знадобиться:
- лимон – 1 шт.
- лайм – 1 шт.
- яйця курячі – 2 шт.
- цукор – 200 г + 7 ст. л.
- манна крупа – 100 г
- молоко – 500 мл
- кеш’ю
Спосіб приготування:
Лимон і лайм ретельно помити. Зняти з них цедру за допомогою дрібної терки.
Вичавити сік з цитрусових.
З’єднати яйця і цукор, перемішати.
Додати манку і знову добре перемішати.
Масу перекласти в каструлю, додати молоко. Добре перемішати.
Коли молоко закипить, додати цедру лимона і лайма.
Варити до загустіння приблизно 10-15 хвилин, постійно помішуючи, щоб манка не підгоріла. Зняти з вогню, накрити кришкою.
Сік лимона і лайма змішати з цукром (7 ст. л.).
Перелити в силіконову форму.
Поставити в мікрохвильовку на повну потужність (у мене 1000 Вт) на 5 хвилин, поки рідина не стане світло-коричневою і тягучою. Головне – не перетримати. Можна окремо зварити карамель на плиті, в каструльці, і перелити в будь-яку зручну форму.
Манну суміш збити міксером.
Викласти поверх карамелі. Прибрати в морозильну камеру (не гарячу) на 3 години.
Потім дістати, перевернути на блюдо, дати постояти 20 хвилин, посипати подрібненими горіхами і подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Турецький десерт з манки”Додати →