Нам знадобиться:
- вершкове масло – 85 г
- молочний шоколад – 200 г
- куряче яйце – 2 шт.
- цукор – 70 г
- борошно – 60 г
- банан – 2 шт.
- вершки – 200 мл.
- желатин листовий – 8 г
- молоко – 80 мл.
- какао-порошок – 1 ст. л.
- полуниця
- розпушувач – 5 г
- горіхи (на ваш смак) – 30 г
Спосіб приготування:
Спочатку займемось шоколадним коржем з горіхами. Вершкове масло нарізати на шматочки невеликого розміру, а шоколад (80 г) поламати на дольки. Ставимо миску з інгредієнтами на водяну баню.
В іншу миску висипаємо цукор і розбиваємо два яйця.
Збиваємо яєчну суміш з цукром до утворення пишної піни.
Розтоплене масло і шоколад вводимо в яєчну суміш і добре все перемішуємо лопаткою.
Підготуємо горіхи, розріжемо на невеликі шматки.
Далі просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо горіхи.
Замішуємо шоколадне тісто.
На дно форми викладаємо пергамент і заливаємо форму тістом. Ставимо у духовку, попередньо розігріту до 170 градусів. Випікаємо корж до готовності (близько 25 хвилин).
Корж дістати і остудити.
Форму потрібно знову застелити листом пергаменту. Потім поставити готовий корж в форму. Поверх шоколадного коржа викласти часточки банана.
Приступаємо до приготування шоколадного мусу. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти: шоколад, молоко, вершки і желатин.
Для початку замочимо листовий желатин в склянці холодної води, 5 хвилин для цього цілком достатньо.
Шоколад поламати на невеликі шматочки. Молоко нагріти і влити в миску до шоколаду.
Додати желатин до шоколадної маси і збити все блендером.
В окремій посудині збити вершки.
І додати до них в два етапи шоколадно масу.
Акуратно лопаткою все перемішуємо і заливаємо шоколадний мус в нашу форму. Ставимо торт в холодильник на 5-6 годин, а в ідеалі на ніч.
Перед подачею акуратно дістати торт з форми, присипати його какао і прикрасити полуницею.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт з шоколадним мусом і бананами”Додати →