Нам знадобиться:
- печиво – 200 г
- творог – 200 г
- желатин – 30 г
- цукор – 120 г
- лимон – 1/4 шт.
- тархун – 300 мл
- ванілін – 1 пак.
- вершкове масло – 100 г
- сметана – 1/2 л
Спосіб приготування:
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм’якшилося. Пісочне печиво з допомогою блендера або кавомолки подрібніть до стану крихти. Перемішайте подрібнене печиво з вершковим маслом. Я печиво частково замінила на вафлі, так теж можна, якщо вафлі смачні. Викладіть суміш тонким рівномірним шаром у форму діаметром близько 22 см і утрамбуйте її.
Приберіть поки форму з пісочним коржем в холодильник. 10 г желатину перемішайте з 100 мл холодної кип’яченої води. Залиште желатин набухати на час, вказаний в інструкції на упаковці. В одну ємність викладіть творог, лимонний сік, сметану, цукор і ванілін. Подрібніть суміш за допомогою блендера до отримання однорідної консистенції.
Желатин розтопіть на малому вогні при постійному помішуванні, але сильно не нагрівайте. Під час збивання міксером влийте в сметанний крем розтоплений желатин тонкою цівкою. Відразу ж вилийте крем на пісочний корж, розподіліть крем в формі рівномірним шаром. Приберіть форму в холодильник. Щоб залити торт лимонадним желе, необхідно дочекатися, коли сметанний шар встигне «схопитися», якщо був використаний желатин хорошої якості, то це станеться швидко.
Для лимонадного шару перемішайте тархун з 20 г желатину, дайте желатину розбухнути, а потім нагрійте суміш таким же чином, що і в перший раз, до повного розчинення желатину. Дайте желе трохи охолонути і акуратно вилийте його через сито на сметанне суфле.
Приберіть торт в холодильник до повного застигання всіх шарів десерту. Розділіть торт на порційні шматочки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Тархун””Додати →