Нам знадобиться:
Для бісквіта:
- білки – 7 шт.
- сіль – щіпка
- цукрова пудра – 125 г
- смажений подрібнений мигдаль – 100 г
- борошно – 100 г
- вершкове масло – 120 г
Для крему:
- білий шоколад – 390 г
- кокосове молоко – 240 мл.
- вершки – 120 мл.
- желатин – 5 листів
- лимонний сік – 1 ст. л.
- йогурт – 300 г
Для декору:
- збиті вершки – 100 мл
- кокосова стружка
- цукерки “Рафаелло”
Спосіб приготування:
Для приготування бісквіта збиваємо яєчні білки з дрібкою солі в пишну піну.
Потім, продовжуючи збивати, вводимо цукрову пудру.
У білкову масу додаємо подрібнений мигдаль, борошно і розтоплене масло.
Акуратно перемішуємо масу кулінарною лопаткою, щоб білки не осіли.
Розподіляємо тісто рівномірним шаром на два дека, і ставимо в розігріту до 175°С духовку на 15 хвилин.
Користуючись шаблоном, вирізаємо 4 бісквітних коржа однакового діаметра.
Переходимо до приготування крему. Подрібнюємо білий шоколад у велику крихту.
Наливаємо в сотейник кокосове молоко і вершки, додаємо до них шоколадну крихту.
На середньому вогні постійно помішуючи доводимо суміш до повного розчинення шоколаду і однорідності.
Розчиняємо в кремі лимонний сік і желатин.
Додаємо натуральний йогурт, перемішуємо і ставимо в холодильник.
Викладаємо на блюдо коржі і перекладаємо їх кремом. А також покриваємо кремом верх і боки торта.
Викладаємо зверху збиті вершки, і вирівнюємо.
Присипаємо поверхню і боки торта кокосовою стружкою.
На верх торта викладаємо кілька цукерок “Рафаелло” за кількістю порційних шматків.
Торт “Рафаелло” готовий!
Ось такий гарний в розрізі торт у нас вийшов.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Рафаелло””Додати →