Нам знадобиться:
Для заварного крему:
- молоко – 1,5 л
- ванільний екстракт (або ванілін) – 2 ст. л.
- жовтки – 7 шт.
- цукор – 350 г
- борошно – 100 г
- масло – 200 г
Для коржів:
- холодна вода – 150 мл
- горілка (або коньяк) – 3 ст. л.
- оцет – 1 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- холодне масло (або маргарин) – 400 г
- борошно – 700 г
- дрібка солі
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо заварний крем. В каструлю наливаємо 1,4 л молока, додаємо ванілін і доводимо до кипіння.
Тим часом, у великій місці розтираємо 7 жовтків з 350 г цукру.
Додаємо в жовткову масу 50 мл холодного молока і розмішуємо до однорідності. Далі просіваємо у жовтки 100 г борошна і знову розмішуємо. В кінці додаємо ще 50 мл холодного молока і отримаємо суміш без грудочок.
Коли молоко закипить, починаємо його порційно вводити в жовтки, кожного разу добре розмішуючи вінчиком, щоб жовтки не згорнулись. Після того, як ми змішали все гаряче молоко із жовтковою масою, переливаємо це суміш в каструлю з товстим дном і ставимо варитися на невеликий вогонь, постійно помішуючи, поки крем не загусне.
Після того, як крем загусне, додаємо в нього 30 г масла, перемішуємо і залишаємо остигати під кришкою.
Тепер перейдемо до приготування коржів. У склянці змішуємо 150 мл холодної води, 1 ст. л. оцту і 3 ст. л. горілки. У іншій мисці збиваємо вінчиком 2 яйця із дрібкою солі.
Вливаємо воду до яєць і перемішуємо.
Далі 400 г холодного масла нарізаємо на дрібні кубики, зверху посипаємо 700 г борошна. Порубати масло за допомогою ножа в дрібну крихту.
Потім зібрати цю крихту у гірку, зробити ямку і вилити яєчну суміш. Швидко замісити тісто.
Тісто розділити на 12 частин. Поставити його на тарілку, накрити харчовою плівкою і поставити у морозилку на 1 годину.
Через годину, візьміть одну частину тіста і розкачайте. Покладіть на тісто тарілку (діаметром 22-23 см) і виріжте круг. Залишки тіста не відкидаємо, а випікаємо разом із коржем. Обрізки будемо використовувати для прикраси.
Проколіть корж виделкою і випікайте у розігрітій до 220 градусів духовці 5-7 хвилин.
Коржі готуються швидко – тому треба уважно за ними слідкувати. Поки готується один – розкачуйте наступну порцію тіста. Таким чином потрібно спекти всі 12 коржів, разом з обрізками.
Коли коржі готові – даємо їм охолонути, а самі доготуємо крем. Ванільний заварний крем можна використовувати і без додавання масла, але якщо ви хочете отримати більш пишний крем то тоді 200 г вершкового масла кімнатної температури потрібно збити до пишності. Далі поступово додавати 1-2 ст. л. крему до масла, кожен раз добре збиваючи. Потім кількість крему можна збільшити. Так поступово з’єднати масло з кремом, добре збити – повинен вийде однорідний, пишний крем. (Якщо масло згорнулось грудочками – не засмучуйтеся, ситуацію можна врятувати таким чином: всю суміш масла з кремом помістити в мікрохвильовку на кілька секунд, щоб масло в кремі злегка розтопити, потім охолодити крем в холодильнику і потім знову збити)
Збирати торт Наполеон зручно у роз’ємній формі, яку можна злегка змастити олією і застелити харчовою плівкою. На дно форми кладемо перший корж, змащуємо кремом, накриваємо другим коржем і так збираємо весь торт. Злегка притиснути торт зверху, затягнути торт плівкою і поставити в холодильник для просочення на 12 годин (а краще на 24 години).
Після просочення щоб дістати торт, потрібно зняти верхню плівку, накрити торт тарілкою і перевернути, зняти роз’ємну форму і плівку що залишилась. Для прикраси, залишки коржів перекладіть в пакет із застібкою і за допомогою качалки подрібніть в крихту. Отриманою крихтою обсипте боки і поверхню торта Наполеон, далі прикрашайте за бажанням.
Торт Наполеон готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт Наполеон”Додати →