Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 800 г
- цукор – 1,5 скл.
- розпушувач – 3 ч. л.
- амоній – 1 ч. л. (можна замінити содою)
- маргарин – 300 г
- смалець – 1 ст. л.
- сметана – 1/2 скл.
- яйця – 1 шт.
- яєчні жовтки – 5 шт.
Для макових рулетів:
- підготовлений мак (можна купити готову макову масу) – 2,5 скл.
- цукор – 1 скл.
- яйця – 4 шт.
- вершкове масло – 1 ст. л.
- какао – 1 ст. л.
- кориця – щіпка
- розпушувач – 1/2 ч. л.
- мед – 2 ст. л.
- цукати – 100 г
Для сирної маси:
- творог – 1 кг.
- цукор – 1,5 скл.
- яєчні жовтки – 4 шт.
- ванільний цукор – 1 п.
- пудинг (вершковий) – 1 пачка
- молоко – 1/4 скл.
Спосіб приготування:
Інгредієнти для тіста змішати у глибокій мисці і замісити тісто. Готове тісто розділити на 5 частин.
Три частини поставити в холодильник на 30 хвилин. Дві частини, що залишились, тонко розкачати, поставити в форму, застелену пергаментом. Проколоти коржі вилкою і випікати при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Охолодити.
Тепер перейдемо до приготування рулетів з маком. Для цього потрібно відокремити жовтки від білків і змішати всі інгредієнти, необхідні для макових рулетів. Білки збити до стійких піків. Акуратно ввести в макову масу.
Три частини тіста, що залишились в холодильнику, виймаємо і тонко розкачуємо.
Змащуємо отриманою маковою масою. Скручуємо три рулети.
Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Охолодити.
Для приготування сирної маси змішуємо всі інгредієнти. Пудинг розчиняємо у молоці. Варимо все до загустіння. Тепер збираємо наш пляцок. Нижній корж – пісочний.
Викладаємо половину гарячої сирної маси.
Далі кладемо макові рулети.
Перемащуємо рештою гарячою сирною масою.
Зверху знову викладаємо пісочний корж.
Поливаємо глазур’ю і посипаємо кокосовою стружкою.
Сирний пляцок з маковими рулетами готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Сирний пляцок з маковими рулетами”Додати →