Нам знадобиться:
- груші – 3 шт.
- лимон – 1 шт.
- апельсин – 1 шт.
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 30 г
- палички кориці – 2-3 шт.
- гвоздика – 3-4 шт.
- журавлина – 200 г
- вино – 500 мл
Спосіб приготування:
В каструлі змішуємо: цукор, корицю, гвоздику, цедру лимона і апельсина. Туди ж вливаємо сік апельсина і вино. Якщо вина не дуже багато – можна розбавити водою, приблизно 2/1 (вино / вода).
В каструлю висипаємо журавлину, ретельно перемішуємо і ставимо на великий вогонь. При цьому, сироп не має кипіти.
Поки сироп нагрівається – готуємо груші. Відрізаємо низ груші так, щоб вона могла стояти на тарілці.
Саме важливе очистити грушу від кісточок – для цього підійде тонкий ніж. Вирізати потрібно якраз знизу груші.
Після цього – очищуємо груші від шкірки.
Коли сироп добре нагрівся – акуратно опускаємо в нього груші і зменшуємо вогонь до середнього. Варити груші потрібно 30-40 хвилин, в залежності від сорту. Якщо грушу легко проткнути ножем (вона м’яка) це означає що вона готова.
Готові п’яні груші можна викласти як цілими, так і нарізаними. Подавати з морозивом чи рікоттою.
Смачного 😉
0 коментарів до “П’яна груша”Додати →