Нам знадобиться:
Для бісквіту:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 80 г
- борошно – 80 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Для апельсинового крему:
- апельсиновий сік – 2,5 скл.
- ванільний пудинг – 1 пакетик
- цукор – 2/3 скл.
Для вершкового суфле:
- домашня сметана – 250 г
- кефір – 1 скл.
- цукор – 2/3 скл.
- ванільний цукор – 10 г
- желатин – 15 г
Крім того:
- шоколад – 30 г
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування бісквіта. Для цього яйця збиваємо з цукром, поставивши ємність на каструлю з гарячою водою (посуд не повинен доторкатись води і каструля не повинна стояти на вогні). Збиваємо, поки маса не збільшиться в 3-4 рази протягом 5 хвилин. Знімаємо яєчну масу з водяної бані і обережно додаємо суміш борошна з розпушувачем. Акуратно перемішуємо до однорідної маси. Дно і боки форми розміром 20 х 20 см. застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і виливаємо тісто.
Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин. Охолоджуємо і перевертаємо бісквіт на решітку. Розрізаємо бісквіт на дві частини. 1/2 скл. апельсинового соку просочити коржі.
В 1/2 скл. апельсинового соку висипаємо пудинг і розмішуємо. В апельсиновий сік, що залишився, додаємо цукор, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в апельсиновий пудинг. Варимо постійно помішуючи до загустіння. Даємо охолонути, щоб крем був трішки теплим.
В форму, застелену пергаментом, кладемо один корж, змащуємо злегка теплим апельсиновим кремом, розрівнюємо і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник.
Желатин заливаємо холодною водою (60 мл), даємо набрякнути і розчиняємо на водяній бані. В сметану додаємо кефір, цукор, ванільний цукор і збиваємо до стійких піків. В кінці тоненькою цівкою вливаємо желатин. Викладаємо вершкове суфле на верхній корж, розрівнюємо і ставимо в холодильник на 4 год для застигання.
Виймаємо пляцок з форми і посипаємо тертим шоколадом.
Пляцок “Ламбада” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Пляцок “Ламбада””Додати →