Нам знадобиться:
- борошно – 350-400 г
- тепла вода – 250 мл
- цукор – 2 ст. л.
- сухі дріжджі – 1 ч. л.
- олія – 1 ст. л. (+ для обсмажування)
- варення – за смаком (в начинку)
- сіль
- цукрова пудра
Спосіб приготування:
Спочатку нагріваємо воду і розводимо в ній дріжджі, залишаємо суміш на кілька хвилин в теплому місці.
У глибоку миску просіваємо борошно (300 г), додаємо сіль цукор і олію.
Тепер вливаємо нашу опару з дріжджів і ретельно все перемішуємо.
Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м’яким і еластичним. Формуємо з приготованого тіста кулю і кладемо його в миску, накриваємо її харчовою плівкою і залишаємо тісто в теплі на годину.
За цей час тісто збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі, викладаємо його на стіл, посипаний борошном. Трохи мнемо тісто.
Потім тісто потрібно розділити на рівні шматочки, з кожного зробити кульку.
Кожну кульку розминаємо і в середину кладемо трохи варення або джему (десь 1/2 ч. л.).
З’єднуємо краї тіста і формуємо кульку.
Розігріваємо олію і викладаємо в неї пончики. Обсмажуємо їх на невеликому вогні до золотистого кольору. Готовим пончикам даємо охолонути, після чого посипаємо цукровою пудрою.
Смачного 😉
Дуже смачні пончики, готувала на святий вечір.
Всім дуже сподобались, приготую знову на другий святвечір.