Нам знадобиться:
- молоко – 200 мл
- вода – 200 мл
- сир (творог) – 120 г
- яйця – 5 шт.
- абрикосовий сироп – 4 ст. л.
- стручкова ваніль – 1 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 40 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- листовий желатин – 1 лист
- лимон – 2 шт.
Спосіб приготування:
Відділити жовтки і змішати з розпушувачем, крохмалем, насінням ванілі. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків.
Білки ввести в отриману суміш і акуратно перемішати, зверху вниз. Тісто випікати 15 хвилин при 180 °С, отримані коржі розрізати вздовж.
Замочити в молоці желатин, на повільному вогні прогріти з сиром і насінням ванілі яке залишилося, а потім збити до однорідної маси.
Зібрати торт: викласти перший корж, змастити його половиною суфле, потім другий корж і решту суфле. Покласти в морозильну камеру на півгодини.
Замочити желатин в 200 мл води, розчинити, помішуючи на повільному вогні. Додати в каструлю сік одного лимона, абрикосовий сироп, перемішати і остудити. Другий лимон нарізати кільцями.
Вийняти торт з морозилки, викласти часточки лимона, залити лимонною водою з желатином і поставити в холодильник застигати. Лимонний торт готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Лимонний торт”Додати →