Нам знадобиться:
- печиво “Вушка” – 450 г
- згущене молоко – 1 банка
- вершкове масло – 200 г
- ванілін, мелена кориця, м’ята і свіжі ягоди для декору
Спосіб приготування:
Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, додаємо ванілін на кінчику ножа, збиваємо кілька хвилин до пишності. До речі, продукти для крему – масло і згущене молоко, слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
До збитого вершкового масла додаємо згущене молоко, при цьому міксер не зупиняємо. Збиваємо кілька хвилин. Потрібно вчасно зупинитися, щоб крем не розшарувався.
На тарілку викладаємо шар «вушок». Якщо укладати печиво пелюстками назовні, то край тортика вийде дуже симпатичним, не доведеться обсипати його крихтою.
На печиво наносимо товстий шар крему, розмащуємо його, щоб заповнити пустоти і зробити рівний шар.
Таким чином складаємо кілька шарів, поки не закінчиться печиво і крем.
Печиво (3 шт.) подрібнюємо в крихту – ці крихти знадобляться для декору десерту.
Змащуємо верхній шар торта кремом, щоб було до чого прикріпити крихти печива.
Посипаємо тортик розкришеним печивом, так він буде виглядати як класичний наполеон.
Зверху можна посипати торт невеликою кількістю кориці.
Ставимо лінивий торт «Наполеон» в холодильник на 8-12 годин, можна довше. За цей час інгредієнти міцно скріпляться.
Смачного 😉
0 коментарів до “Лінивий торт “Наполеон””Додати →