Нам знадобиться:
- печиво – 200 г
- вершкове масло – 100 г
- чорниця (свіжа або заморожена) – 200 г
- цукор – 100-150 г
- жирні вершки (30%) – 500 мл
- вершковий сир – 400-450 г
- цедра лимона – за смаком
Спосіб приготування:
Печиво кладемо в пакет і активно розкачуємо його качалкою до утворення дрібної крихти.
Масло змішуємо з печивом до утворення однорідної маси, перекладаємо в роз’ємну форму для запікання, викладаємо основу чізкейку, формуючи по краях невеликі бортики.
Форму з основою прибираємо в морозильну камеру.
У чаші блендера подрібнюємо чорницю, цукор і цедру лимона. Якщо чорниця заморожена, то потрібно попередньо розморозити її і злити зайву рідину.
У мисці збиваємо сир і вершки, поступово додаючи подрібнену чорницю. Отриману начинку виливаємо на основу для чізкейку, ставимо в морозильну камеру на ніч.
За 30 хвилин до подачі необхідно дістати чізкейк, щоб він постояв при кімнатній температурі. Прикрасити можна ягодами, гілочками чорниці або розмарину.
Смачного 😉
0 коментарів до “Чорничний чізкейк без випічки”Додати →