Нам знадобиться:
Для тіста:
- вершкове масло – 100 г
- вівсяне борошно – 1/2 скл. (подрібнити в кавомолці вівсяні пластівці)
- пшеничне борошно – 2/3 скл.
- цукор – 2-3 ст. л.
- ванілін – 1/4 ч. л.
- жовток – 1 шт.
- сода – 1/4 ч. л.
Для сирного мусу:
- сир (творог, м’який) – 400 г
- згущене молоко – 1/2 банки
- білок – 2 шт.
- жовток – 1 шт.
- пшеничне борошно – 2 ст. л.
- цукор – 2-3 ст. л.
- ванілін – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування:
Змішуємо вівсяне і пшеничне борошно, цукор, ванілін, соду.
У суху суміш додаємо вершкове масло (можна замінити маргарином) і розтираємо руками. Тісто виходить розсипчастим: ще не пластичне, але вже не борошняна крихта.
Додаємо яєчний жовток, і замішуємо м’яке пластичне тісто. Тісто ставимо в морозильну камеру на час приготування сирного мусу.
Нагріваємо духовку до 190°. З’єднуємо сир, жовток одного яйця, згущене молоко, ванілін, борошно. Збиваємо до однорідності.
В іншому посуді збиваємо білки на низькій швидкості міксера. Коли білки збільшаться в об’ємі, продовжуючи збивати, додаємо цукор. На середній швидкості міксера збиваємо білки до стійких піків.
Акуратно з’єднуємо сирну і білкову маси.
Форму (краще брати роз’ємну) застилаємо пергаментом. Руками розподіляємо тісто по дну і бортах форми (товщиною приблизно 0,4 см).
Викладаємо сирно-білкову масу на корж.
Випікаємо 45-50 хвилин. Сирна маса підніметься, але при виключенні духовки трошки осяде. Пиріг залишаємо вистигати у відкритій духовці.
Після того, як пиріг повністю охолоне, розрізаємо його на порційні шматочки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Вівсяний пиріг з сирним мусом”Додати →