Нам знадобиться:
- червона сочевиця – 150 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- олія – 30 мл
- вершкове масло – 15 г
- пшеничне борошно – 30 г
- вершки (33%) – 50 мл
- лимон – 1/2 шт.
- м’ята – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
У невелику каструлю налити літр води або готовий бульйон і засипати промиту сочевицю. Замочувати її не треба, тому що вона досить швидко розварюється. Поставити каструлю на середній вогонь.
Натерти моркву на крупній тертці, дрібно нарізати цибулю. Як тільки сочевиця почне кипіти, треба зменшити вогонь, акуратно зняти піну, а потім долити ще 200 мл води або бульйону. Варити ще 10 хвилин.
Розігріти сковорідку, налити в неї олію і додати порізане кубиками вершкове масло. Додати цибулю, обсмажити 2-3 хвилини, поки вона не стане золотистою, додати моркву і смажити, постійно помішуючи, ще 2-3 хвилини, поки овочі не стануть м’якими. Всипати борошно і продовжувати смажити, помішуючи, ще 1,5-2 хвилини.
Акуратно пересипати суміш зі сковорідки в каструлю і перемішати. Посолити і поперчити. Зняти каструлю з плити. Додати вершки і обережно збити суп ручним блендером, щоб він перетворився в густе пюре.
Розлити суп по тарілках, прикрасити скибочкою лимона і гілочкою м’яти або петрушки. В кінці прикрасити суп за допомогою столової ложки краплями вершків.
Смачного 😉
0 коментарів до “Крем-суп із сочевицею та м’ятою”Додати →