Нам знадобиться:
- цукор – 500 г
- малина – 1 кг
- вода – 1 л
Спосіб приготування:
Ягоди малини перебрати, але мити не треба.
Потовкти ягоди до стану пюре.
Візьміть тару, яка підходить для бродіння, викладіть в неї малину. Додайте 300 г цукру і 700 мл чистої води. Перемішайте, закрийте і поставте малину бродити в тепле місце.
Тара для бродіння повинна бути заповнена не більше, ніж на 70%.
Бродити малина з цукром повинна протягом 10 днів, при цьому раз на добу перемішуйте вміст тари.
Процідіть вино, щоб позбутись м’язги. Це можна зробити за допомогою пластикової трубочки або марлі. Відіжміть ягоди які залишилися і приберіть їх, більше малина нам не знадобиться.
Перелийте вино в чисту тару. Змішайте 300 мл води і 100 г цукру і вилийте це в бутель з напоєм. Закрийте і залиште бродити ще на 3 дні.
Через три дні відлийте трохи вина, розведіть в ньому 100 г цукру і вилийте назад. Вино знову поставте в тепле і темне місце на 25-60 днів. Якщо вино буде бродити довше місяця, перелийте його без осаду в чистий бутель.
Вино, яке перебродило перелийте через пластикову трубочку в чисту тару. Наповніть пляшку доверху, герметично закрийте і залиште напій дозрівати в темному і прохолодному місці.
Домашнє малинове вино зберігайте в щільно закритих пляшках в прохолоді.
Смачного 😉
0 коментарів до “Малинове вино”Додати →