Нам знадобиться:
- кава (натуральна) – 2-3 ч. л.
- цукор – за смаком
- молоко – 250 мл
- морозиво (крем-брюле) – 50 г
- чорний шоколад – 5-10 г
Спосіб приготування:
Кидаємо в турку каву і прогріваємо секунд 20 на вогні. При цьому максимально розкривається кавовий аромат.
Вливаємо молоко бажаної жирності, доводимо до кипіння, не дозволяючи молоку втекти. Без зволікання знімаємо турку з вогню. Цей варіант для любителів латте, кава з молоком, в іншому випадку – додавайте воду.
В гарячу каву кидаємо цукор і інтенсивно перемішуємо – розчиняємо цукрові кристалики. Кава-глясе повинна охолодитися приблизно до 10 градусів.
Проціджуємо через ситечко.
Нарешті, розливаємо по порційних ємностях, зверху гіркою викладаємо морозиво, не забуваємо нарізати твердий чорний шоколад стружкою.
Посипаємо острівець морозива шоколадом і відразу ж подаємо каву-глясе!
Смачного 😉
0 коментарів до “Кава-глясе”Додати →