Кава-глясе

Кава-глясе

Нам знадобиться:

  • кава (натуральна) – 2-3 ч. л.
  • цукор – за смаком
  • молоко – 250 мл
  • морозиво (крем-брюле) – 50 г
  • чорний шоколад – 5-10 г

Спосіб приготування:

Кидаємо в турку каву і прогріваємо секунд 20 на вогні. При цьому максимально розкривається кавовий аромат.

Вливаємо молоко бажаної жирності, доводимо до кипіння, не дозволяючи молоку втекти. Без зволікання знімаємо турку з вогню. Цей варіант для любителів латте, кава з молоком, в іншому випадку – додавайте воду.

В гарячу каву кидаємо цукор і інтенсивно перемішуємо – розчиняємо цукрові кристалики. Кава-глясе повинна охолодитися приблизно до 10 градусів.

Проціджуємо через ситечко.

Нарешті, розливаємо по порційних ємностях, зверху гіркою викладаємо морозиво, не забуваємо нарізати твердий чорний шоколад стружкою.

Посипаємо острівець морозива шоколадом і відразу ж подаємо каву-глясе!

рецепт кави глясе

Смачного 😉

0 коментарів до “Кава-глясеДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *