Нам знадобиться:
- 1 кг шлуночків
- 150 г сметани
- 150 г цибулі
- 150 г моркви
- 1 стручок червоного чилі
- 30 г борошна
- 5 г каррі для курки
- 5 г меленої паприки
- 50 г кінзи
- 25 мл оливкової олії
- часник, лавровий лист, цукор, сіль
Спосіб приготування:
Спочатку добре промиваємо шлуночки: кладемо в холодну воду, обполіскуємо, очищаємо, нарізаємо дрібно.
Дрібно нарізаємо цибулю і 2-3 зубчики часнику. Нагріваємо оливкову олію, кидаємо овочі в розігріту олію, обсмажуємо кілька хвилин.
Далі кидаємо дрібно порізану моркву, готуємо на малому вогні 3-4 хвилини, поки морква не стане м’якою.
Шматочки м’яса викладаємо в друшляк, щоб вода стекла, потім кладемо в каструлю до овочів, додаємо стручок червоного чилі і лаврові листочки.
Обсмажуємо шлуночки разом з овочами кілька хвилин. Окремо в мисці змішуємо сметану з половиною склянки холодної води, насипаємо борошно, розбовтуємо, щоб не було грудочок. Виливаємо суміш у жаровню.
Приправляємо страву: додаємо мелену червону паприку, каррі для курки, кухонну сіль (приблизно 2 чайні ложки без верху) і 1 чайну ложку цукру, накриваємо кришкою.
Готуємо курячі шлуночки на малому вогні 60 хвилин, за кілька хвилин до готовності додаємо дрібно посічену кінзу. Якщо вам не до смаку кінза, то замініть її кропом або петрушкою.
Знімаємо жаровню з вогню, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб м’ясо «відпочило», до курячих шлуночків це правило теж стосується, хоча вони і субпродукти.
Подаємо до столу курячі шлуночки тушковані в сметані гарячими з гарніром з рису, овочів або з картопляним пюре.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шлуночки тушені в сметані”Додати →