Нам знадобиться:
- свиняча кров свіжа – 1.5 л
- щоки свинячі – 1 кг
- сало – 200 г
- молоко – 600 мл
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- гречка – 400 г
- часник – 1 головка
- сіль – 3 ст. л.
- чорний перець мелений – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Відділяємо шкірку від щік. Треба сказати, що в деяких рецептах використовується свиняча шкірка. Вона спочатку відварюється, потім пропускається через м’ясорубку. В цьому рецепті ми не будемо її використовувати. Сало, щоки, цибулю порізати дрібними кубиками. Розігріваємо сковорідку і обсмажуємо спочатку сало. Через п’ять хвилин, додаємо м’ясо, цибулю. Обсмажуємо, але не сушимо.
Далі необхідно запарити гречану кашу. Для цього відміряйте 800 мл води, додайте її до гречки. Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте каструлю із закритою кришкою в духовку. Духовку вимкніть і залиште каструлю на 20 хвилин там. Після цього витягніть каструлю і залиште в холоді остигати.
Займемося кров’ю. Якщо в крові знаходяться згустки, то розітріть їх через сито або пропустіть через м’ясорубку або використовуйте погружной блендер.
У кров додайте молоко, кашу, м’ясо і сало, видавіть часник, сіль, перець. Спробуйте на сіль. Фарш повинен бути злегка пересолений.
Якщо у вас є підходяща лійка з широкою шийкою, то можна її використовувати, якщо немає, то зробіть насадку з пластикової пляшки. Наповніть кишки фаршем на дві третини і зав’яжіть кінці мотузкою.
Наповнені кишки розкладіть на деко, дно якого прикрийте водою і розкладіть парочку лаврового листя. Поставте в духовку на 140 градусів, потім з інтервалом 10 хвилин піднімайте температуру до 180. При 180 градусах запікайте ще півгодини. Можна також ковбасу відварити. Краще в температурі не більше 85 градусах і не менше години. Третій спосіб комбінований. Ковбаса приварюється 15 хвилин, потім поміщається в духовку для запікання. Потім кров’янка охолоджується.
Далі використовуємо як вашій душі буде завгодно.
Смачного 😉
0 коментарів до “Кров’янка”Додати →