Нам знадобиться:
- будь-які фрукти 200-300 г
- 1 пакетик желе для торта
Для заварних коржів:
- 400 мл води
- 100 г вершкового масла
- 1,5 склянки борошна (склянка 240 мл)
- 4 яйця (великих)
- дрібка солі
Для крему:
- 500 г чищених яблук
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 100 г цукру
- 200 мл молока
Спосіб приготування:
Воду разом з маслом викласти в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати сіль і борошно, перемішати.
Поставити знову на повільний вогонь і помішувати до тих пір, поки маса не стане добре відходити від стінок ємності і не перетвориться в одну велику кулю.
Тісто злегка остудити, потім вибити яйця і швидко перемішати лопаткою до отримання однорідної консистенції.
На деко викласти пергамент, намалювати на ньому коло діаметром 22-24 сантиметри. Зробити три таких кола.
Заварне тісто розділити на три частини, кожну частину тіста викласти в кондитерський мішок і відсадити по колу на пергамент.
Поставити корж пекти в духовку при температурі 200 градусів до готовності, приблизно 15-20 хвилин.
Випекти таким чином три коржі. Відразу зняти їх з паперу. Остудити.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати всипати цукор і поставити на маленький вогонь. Тушкувати, помішуючи, поки яблука не стануть м’якими.
Яйце розтерти з цукром, додати крохмаль, добре розмішати. Влити молоко і поставити на маленький вогонь, довести до кипіння, потримати ще кілька хвилин до загустіння крему і зняти з вогню. У чашу блендера викласти яблучну і молочну масу і збити до однорідності. Потім крем повністю охолодити.
На тарілку викласти заварний корж, зверху викласти третину крему, потім другий корж і ще третина крему. Так само вчинити з третім коржем.
Потім зверху довільно викласти фрукти. Желе для торта приготувати відповідно до інструкції на упаковці і залити зверху фрукти. Поставити торт в холодильник на кілька годин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Заварний торт з фруктами”Додати →