Нам знадобиться:
1 склянка = 250 мл.
Для тіста:
- 300 г маргарину
- 1 скл. молока
- 1 ст.л. амонію
- 3 яйця
- 2 скл. цукру
- 1 п. ванільного цукру
- 1-1,2 кг борошна
Для крему:
- 1 л сметани
- 1 л вишень
- цукор – за смаком
Спосіб приготування:
Це дуже старий і неймовірно смачний рецепт тістечок. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 34 тістечка (68 печеньок). Можна й робити меншу порцію (для цього поділіть інгредієнти навпіл), але “Гранати” дуже смачні, повітряні та неймовірно ніжні. Вони ніколи не застоюються. А всі гості просто в захваті! Крім того, вони чудово зберігаються в морозильній камері. Можна готові тістечка поставити в лоточок в морозилку, а коли захочеться чогось смачненького – витягнути і насолоджуватись. Отже приступимо до приготування тіста. Для цього потрібно маргарин посікти ножем з борошном (400 г).
Амоній розчинити у молоці.
Яйця збити виделкою з цукром і ванільний цукром.
Все добре перемішати.
Додавати решту борошна доти, поки тісто не почне відставати від рук, стане м’яким та еластичним. Знадобиться ще приблизно 600-800 г борошна. Після того як замісимо тісто, обмотуємо його харчовою плівкою і кладемо в холодильник на декілька годин. Можна й на цілу ніч, а можна використовувати тісто практично зразу. Це ніяк не відіб’ється на результаті.
Після цього тісто ділимо на декілька частин і розкачуємо товщиною приблизно 1 см.
Витискаємо формочкою або склянкою невеличкі кружечка.
Форму змащуємо маслом і випікаємо печиво при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Поки печиво ще гаряче, виймаємо чайною ложечкою знизу серединку. Це важливо зробити поки воно ще тепле та м’яке.
В такому вигляді печиво може стояти досить довго. А перемащувати кремом можна невеликими порціями.
Сметану збиваємо з цукром.
Начиняємо печиво кремом.
В кожну з половинок кладемо вишні.
З’єднуємо половинки.
Обмащуємо повністю кремом.
Серединки печива подрібнюємо на крихти і обкачуємо “гранати”.
Виходять ось такі тістечка. Дати їм перейти кремом і поставити у холодильник. Тістечка “Гранати” получаються дуже смачні та ніжні.
Смачного 😉
Дякую, дуже класний рецепт ,моїм всим сподобалось,мені також.
Дякуємо! Раді, що Вам сподобався.