Нам знадобиться:
Для ванільного тіста:
- маргарин – 100 г
- цукрова пудра – 1/2 скл.
- ванільний аромат – 3 каплі (можна замінити ваніліном)
- борошно – 1/2 скл.
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для шоколадного тіста:
- маргарин – 100 г
- цукрова пудра – 1/2 скл.
- борошно – 1/2 скл. (забрати 2 ст. л. борошна і додати 2 ст. л. какао)
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
Для горіхового тіста:
- маргарин – 100 г
- цукрова пудра – 1/2 скл.
- борошно – 1/2 скл.
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- грецькі горіхи – 40 г
Для шоколадної маси:
- цукор – 200 г
- молоко – 1/2 скл.
- какао – 2 ст. л.
- вершкове масло – 250 г
Крім того:
- червоне желе – 2 пакетика
- зелене желе – 2 пакетика
- готовий шоколадний ганаш
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування ванільного тіста. Відділити білки і жовтки. Маргарин збити з цукровою пудрою, поки маса не стане легка і повітряна, поступово додаючи жовтки. Додати борошно, просіяне з розпушувачем і ретельно перемішати. Білки збити до стійких піків. Акуратно ввести в тісто. Вилити в форму. Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Виймати ванільний корж з духовки і дати охолонути.
Далі готуємо шоколадне тісто таким чином, як і ванільне. Випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Виймати шоколадний корж з духовки і дати охолонути.
Тепер перейдемо до приготування горіхового тіста. Для цього горіхи потрібно дрібно порізати. Знову ж таки, замісити тісто таким чином як і ванільне, а вкінці додати подрібнені горіхи. Випікати протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. Вистудити корж.
Після того, як ми спекли всі коржі, можна перейти до приготування шоколадної маси. Цукор, молоко і какао варити на малому вогні протягом 8 хвилин, постійно помішуючи.
Залишити повністю охолонути. Масло збити. Поступово, додавати по ложці шоколадної маси і змішати до густої пасти.
Розчинити червоне желе в 650-700 мл. гарячої води і зелене желе аналогічно. Тепер приступаємо до формування нашого пляцка. Форму обкладаємо пергаментом. Спершу кладемо ванільний корж і змащуємо його 1/2 шоколадної маси.
Коли желе почне загустати, виливаємо зелене желе в форму.
Швидко притискаємо шоколадний корж.
Змащуємо рештою шоколадної маси.
Далі виливаємо в форму вистигше червоне желе.
Швидко притискаємо горіховий корж.
Поливаємо шоколадним ганашем.
Ось так пляцок “Ведель” виглядає у розрізі.
Смачного 😉
Вигляд неймовірний ще б спекти