кутя рецепт українською

Кутя на Святвечір

Нам знадобиться:

  • пшениця – 1 скл.
  • сухофрукти – 300 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • мак – 100 г
  • мед – 3 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Пшеницю промити і залити водою (2 скл.) на ніч.

Мак залити склянкою води і залишити на ніч.

Зранку пшеницю в тій же воді довести до кипіння і варити до готовності, але не менше 30 хвилин. Промити в холодній воді, воду злити або вийняти пшеницю шумівкою.

З маку злити воду (трохи водички можна залишити). Мак перетерти в макітрі або в ступці до появи макового молочка.

До маку додати мед і цукор, перемішати до розчинення цукру.

На розпеченій сковороді підсушити волоські горіхи протягом 5 хвилин. Поламати руками на невеликі шматочки. Сухофрукти залити окропом на 5 хвилин. Воду злити. Сухофрукти нарізати маленькими кубиками. Пшеницю перемішати з волоськими горіхами, сухофруктами, маком (з медом і цукром).

Кутя на Святвечір з пшеницею і з сухофруктами готова.

як приготувати кутю

Смачного 😉

0 коментарів до “Кутя на СвятвечірДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *