Нам знадобиться:
- пшениця – 1 скл.
- сухофрукти – 300 г
- волоські горіхи – 150 г
- мак – 100 г
- мед – 3 ст. л.
- цукор – 3 ст. л.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Пшеницю промити і залити водою (2 скл.) на ніч.
Мак залити склянкою води і залишити на ніч.
Зранку пшеницю в тій же воді довести до кипіння і варити до готовності, але не менше 30 хвилин. Промити в холодній воді, воду злити або вийняти пшеницю шумівкою.
З маку злити воду (трохи водички можна залишити). Мак перетерти в макітрі або в ступці до появи макового молочка.
До маку додати мед і цукор, перемішати до розчинення цукру.
На розпеченій сковороді підсушити волоські горіхи протягом 5 хвилин. Поламати руками на невеликі шматочки. Сухофрукти залити окропом на 5 хвилин. Воду злити. Сухофрукти нарізати маленькими кубиками. Пшеницю перемішати з волоськими горіхами, сухофруктами, маком (з медом і цукром).
Кутя на Святвечір з пшеницею і з сухофруктами готова.
Смачного 😉
0 коментарів до “Кутя на Святвечір”Додати →