Нам знадобиться:
Для тіста:
- яйця – 5 шт
- цукор – 160 г
- борошно – 130 г
Для полуничного джему:
- полуниця – 400 г
- цукор – 50 г
Для крему:
- вершки 33% – 250 мл
- цукрова пудра – 3 ст.л
Спосіб приготування:
Білки відокремити від жовтків. Білки збити в піну, поступово додати половину цукру, збити до стійких піків. Жовтки збити з половиною цукру доки маса не стане світлішою. Білки поступово додати до жовтків і акуратно перемішати круговими рухами.
Далі частинами просіюємо борошно і також акуратно перемішуємо. Форму (у нас 22 см) застелити пергаментом, дно змастити маслом і викласти в неї тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хв.
Полуницю нарізати на половинки або четвертинки. Помістити полуницю в невелику каструльку, всипати цукор, поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню. Зробити пюре за допомогою блендера, повністю охолодити.
Готовий бісквіт остудити на решітці, розрізати на три коржі. Приготуємо крем: охолоджені вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків, перекласти крем в кулінарний мішок.
Збираємо торт: кожен корж (крім верхнього) промастити спочатку полуничним джемом, після цього кремом.
Верхній корж прикрасити цукровою пудрою і ягодами полуниці. Торт поставити в холодильник на 2 години.
Смачного 😉
0 коментарів до “Бісквітний торт з полуницею”Додати →